Måla om väggarna i huset på egen hand

Det är alltid trevligt att sätta ny färg på ett rum i huset för att få en ny fräsch känsla i rummet. Att måla om väggarna kan verkligen vara något som ger nytt liv åt ett rum. Ofta räcker det att måla om och sedan köpa några små inredningsdetaljer som passar den nya färgen för att få känslan av ett helt nytt rum för målare stockholm. Man kan faktiskt måla om på egen hand när det gäller väggar, man behöver inte anlita någon målare. Om det däremot är något fel på väggen eller om den tidigare varit tapetserad och inte målad kan det vara bra att rådslå med en målare om man inte har så bra koll på måleri själv.

Enkelt att måla väggar

Att måla om väggarna är bland de enklaste arbeten man kan utföra i huset därför kan det ibland vara onödigt att anlita målare.

Innan du sätter igång och börjar måla är det bra om du tittar på väggen inför din målare stockholm, vilket skick den är i och vilken typ av färg den är målad i sedan innan. Beroende på väggarnas skick kan de behöva behandlas på olika sätt. Är väggarna i mycket dåligt skick kan det vara bra om en professionell snickare eller målare kommer och tittar på dem innan det är dags att börja måla.

Att måla om tar inte lång tid

Det tar inte särskilt lång tid att utföra själv målningen vilket är bra att veta med tapetserare, då kan man göra de förberedande momenten utan att stressa med målare stockholm. Slarvar man med förberedelser som att gå igenom väggarna kan det resultera i att man får göra om med tapetserare helt och hållet. Det är ju riktigt tråkigt att dubbel-jobba så se till att vara noga med de förberedande momenten!

Tvätta väggarna först

Det är allra oftast en bra idé att tvätta väggarna innan man börjar måla, oavsett om det är utomhus eller inomhus det gäller. Inomhus kan damm och smuts och annat fastnat på väggarna vilket gör att det kan bli ojämnheter i färgen om det inte görs av tapetserare som är specialiserade. Det går snabbt att tvätta väggarna och det gör att resultatet av målningen blir mycket bättre. Man vill inte ha massa gammalt damm in-målat i sin vägg, eller hur?

 Låter allt detta besvärande och jobbigt kan man alltid anlita en målare istället, det kostar lite mer än att måla själv men då blir resultatet garanterat bra!

 

 

Scroll to top