Sätta upp mellanvägg utan snickare

Ibland kan man önska att ens bostad hade två mindre rum istället för ett stort. Man kan då sätta upp en mellanvägg på egen hand utan hjälp från en snickare. Det är relativt enkelt att sätta upp en mellanvägg och det går att följa en beskrivning för arbetet om man har lite byggvana. Har man tummen mitt i näven och absolut ingen byggvana kan det vara smart att anlita snickare ändå. Om man inte vill lära sig snickra på egen hand, i sådana fall kan man försöka sig på arbetet hos snickarenimalmö.se själv först och om det går åt skogen kan man söka upp en snickare för att färdigställa projektet.

Det svåraste när man sätter upp mellanvägg är att äta och få alla vinklar rätt, samt att sätta in dörr om det behövs. Sätter man inte in dörr i mellanväggen förenklas arbetet avsevärt.

De verktyg som krävs för att sätta upp mellanvägg är: Hammare, vattenpass, tumstock, spackel, kniv, borrmaskin och fogsvans.

Ofta är det verktyg man redan har hemma, annars kan man köpa alltihop för någon tusenlapp.

Materialet som krävs för mellanväggen är: reglar, gipsskivor, spik, gipsspik, skruv, fogspackel, sandpapper, mineralull och glasfiberremsor. Oftast vill man även måla eller tapetsera väggen man just byggt. Då behöver man grundfärg och färg eller tapet också.

Att planera arbetet är mycket viktigt för att få snickare Malmö pris och gör man saker i fel ordning kan det bli så att man behöver göra om och göra rätt många gånger. För att få arbetet att flyta på bra i rätt ordning, som en snickare hade gjort så planerar man först av allt.

Planeringen kan se ut något i den här stilen:

Mätning av reglarmaterial med byggföretag i malmö

Beräkning av gipsskivor
Dörrens placering
Beräkning av spik och skruv
Flytta möbler och annat som står i vägen
Ta ner om det hänger något på väggarna
Gör plats för materialet
Köp materialet
Plocka fram verktygen
Skydda golvet med mjölkpapp
Starta arbetet
Om man behöver hjälp bör man rådfråga en snickare

Det bästa är att börja montera reglar på väggar, tak och golv för att få en stabil ram, där sätter man sedan in extra reglar var 120de centimeter eftersom det är bredden på gipsskivor. När väl reglarna är på plats kan man börja sätta upp gipsskivorna, ibland kan det behövas skäras i gipset för att få skivorna i rätt storlek. Skall man ha en dörr får man mäta nog och tänka på att dörren skall kunna öppnas åt något håll. När man satt upp gipsskivor av byggföretag Malmö på ena sidan reglarna kan man böra lägga in mineralull i väggen som fungerar som isolering för värme och ljud. Sedan sätter man gipsskivor på andra sidan reglarna. När alla gipsskivor är på plats börjar man spackla, särskilt över fasningen som gipsskivorna har för att väggen skall se helt platt ut. Om man någon gång under arbetet är osäker kan man rådfråga en snickare för att få hjälp. Sedan sätter man silikon eller fog i hörn och längs med tak och golv för att täta med företaget byggföretag Malmö. Detta är främst för att inte släppa igen ljud. Sedan är det dags att slipa och måla väggen med ett byggföretag Malmö. Man målar oftast ett flertal lager på en helt ny vägg. När färgen torkat kan man börja sätta upp lister och dörrkarm för att sedan hänga på dörren. När allt är på plats är det dags för en städning och sedan kan man njuta av sina nya rum!

Scroll to top