Företagstjänster från tryckeriet

Har du företag är chansen mycket stor att du någon gång har kontakt med ett tryckeri. Inte minst för att skapa reklammaterial, profilprodukter eller liknande produkter. Ett tryckeri kan erbjuda en rad olika tjänster som förenklar och förbättrar försäljningen.

Gör dig synlig på mässan

Att som företagare stå på en mässa är ett mycket bra sätt att nå ut till nya kunder. Detta både företagskunder och privatpersoner. Bland annat finns stora årliga mässor i Stockholm men även mindre lokala mässor som skapar möjlighet till marknadsföring.

Men boka inte bara plats på mässan. Gör ditt förarbete och prata med ett tryckeri för att beställa material som gör att ni verkligen syns. Har ni stor yta på mässan kan monterväggar vara ett alternativ. Har ni mindre yta är det istället rollups som bör passa.

Det är inte heller ovanligt att ett tryckeri har kompletterande produkter. Det kan exempelvis vara belysning och liknande kringprodukter till den trycksak som förväntas lyftas fram.

Ha alltid marknadsföringsmaterial tillgängligt

En del marknadsföringsmaterial bör alltid finnas på företaget. Ett klassiskt exempel är visitkort som därmed kan delas ut till kunder som leverantörer och intresserade. Men det bör även finnas enkla broschyrer som talar om vad företaget kan göra och vilka tjänster som erbjuds. Kanske några foldrar med ytterligare information om enstaka tjänster?

Kontorsmaterial anpassat till verksamheten

Kontorsmaterial kan köpas via kontorsvaruhus men även via ett tryckeri. Fördelen med att gå via ett tryckeri är att man därmed kan få produkterna mer anpassade. Att exempelvis ha brevpapper och utskriftspapper med företagets logotype eller slogan kan skapa ett starkare varumärke även om det inte är direkt marknadsföring.

Utbildningsmaterial som bevisar kompetens

Diplom, mappar, pärmar och intyg… Låt ett tryckeri skapa de unika detaljerna som visar professionalism och skapar starkt varumärke. Det ska vara tydligt att utbildning lönar sig både för personal och företag.

Lyft fram era produkter i butiken

Många företag ser marknadsföring enbart som något som används för att nå nya kunder. Man ”sträcker ut en hand” mot personer och försöker få dem att välja just detta företag. Men marknadsföring är minst lika viktig inne i en butik. Vad skulle hända om varje kund handlar för 10 % mer varje gång? Om ni kan öka merförsäljningen generellt. Vad händer om 5% fler personer som besöker butiken även handlar? Hur ser dagens konvertering ut?

För att lyfta fram enstaka produkter och kampanjer i butiken kan ett tryckeri vara behjälpligt. De kan göra allt från planscher och rollups till klistermärken och tydliga budskap. Ett tryckeri är inte ett marknadsföringsföretag men de kan hjälpa till med mycket inom marknadsföring. Ofta mer än många företagare tänker på.

Väderbeständigt vid behov

Behöver kartor eller ritningar vara väderbeständiga? Behöver de kunna stå emot tidens tand? I så fall bör du lämna in dem till ett tryckeri som därmed kan skapa en skyddande yta. Det kan vara att de lamineras eller får annan yta. Ett alternativ är även att det tryckta sätts på en hårdare baksida varpå det både blir styvare och hållbarare.

Tryckeriet  – Företagarens ”bästa” vän.

 

Scroll to top